Natuurtalent

Beoordeling voorZwangerschapscursus
Hey Silvia! Ben je nog niet vergeten hoor, maar omdat het een lang verhaal gaat worden  nog niet echt de tijd ervoor gehad
Jasmine is alweer bijna 6 weken oud, wat gaat dat snel! Elke zaterdag zo rond 16:00 uur (ze is om 15:27 geboren ) denk ik weer terug aan die dag! En met een goed gevoel!
Het begon ’s ochtend om 07:15 wat te rommelen, met regelmaat had ik wat lichte krampen en dacht, er kon wel eens iets gaande zijn , want die nacht was ik ook wel 4 of 5 x naar de wc geweest en de dag ervoor wat licht bloedverlies.. Dus had zo’n vermoeden. Jelmer nog niet, die kon het niet echt geloven dat het eindelijk zover was denk ik
Om 08:15 ging ik van bed want liggen was niet meer echt lekker. Ik ha nooit zo vroeg van bed als ik vrij bed het zette wel door de weeen, ze werden wat sterker en regelmatiger. We zijn op een gegeven moment de tijd gaan bij houden en om 10:00 was de golf een minuut en zat er ook een minuut tussen.. dus de VK gebeld. Die kwam om 11:15. Ik was er heel rustig onder en niet gestresst of zo.. het ging goed. Werd ook wat emotioneel bij de gedachte de baby binnenkort te kunnen ontmoeten. Jelmer steunde mij goed: ik leunde vnl voorover met de armen op de tafel of aanrecht en dan met de heupen ‘wiegen’ en Jelmer masseerde mijn onderrug  alsof we het al vaker zo hadden gedaan, zei de VK. Om 12:15 ging de VK kijken hoeveel ontsluiting ik had: 7 cm!  Dat ging echt super goed!! Dat gaf echt een goed gevoel, en trouwens m’n gevoel zei al dat ik ‘ver’ was, dus super dat m’n gevoel bevestigd kon worden!
De weeen werden sterker en kwamen vaker. Om ong  14:40 had ik 10cm kwam ‘het gevoel’ en mocht ik het laatste stuk vd geboorte in zeg maar. Wel even wennen, deze weeen. Oja, er zat meconium in het vruchtwater, we konden wel thuis blijven gelukkig. Dat mogen de verloskundigen hier zelf bepalen ivm de afstanden tot de ziekenhuizen. Maar er was dus wel wat haast bij ivm het meconium. De geboorte was best pittig, Jasmine had haar handje bij haar hoofdje en daarom duurde het langer en was het echt zwaar. Ik heb álles moeten geven, want moest er niet aan denken op het laatste moment naar het ziekenhuis te moeten.. de laatste 10 minuten vond Jasmine het niet leuk meer en dat merkte ik ook wel aan de VK. De kraamverzorgster moest nog op mijn buik meedrukken.. Jasmine zat met haar schoudertje achter het schaambeen. (Ik ben trouwens liggend bevallen, heb staand en op de knieën geprobeerd, maar kon het niet goed weg drukken.. ik zou het een andere x wel weer willen proberen, maar nu vanwege de toch iets haast, liggend verder gegaan).
Maar na echt alles op alles gezet te hebben was ze daar  Wát prachtig en bijzonder! Onze dochter!
Ik weet zeker dat jou cursus mij zo kalm heeft gekregen en dat het daarom zo snel en voorspoedig ging. De VK en kraamverzorgster vonden ook dat ik het heel goed deed en echt een natuurtalent was, nou dat doet je heel goed op dat moment.
De kraamverzorgster was super, we hadden gelijk een klik! Ze is nog een 9e en 10e dag geweest ivm mijn herstel, de erge (chronische) vermoeidheid en Jasmine kwam toch moeilijk in een ritme. En nu is het nog wel lastig, ze heeft vaak last van krampjes en is onrustig en huilt vaak overdag. Ze heeft ws ook last van haar nekje door de bevalling, ze heet een voorkeur voor recht. Maar daar krijgt ze fysio voor nu. En we gaan haar inbakeren en dan kijken hoe dat gaat. Het is een scheetje, een prachtig meisje en de nachten gaan super! Ze slaap gewoon door komt zo rond 22:00 of 23:00 en dan pas om 05:00 of 06:00 uur weer!
Zo wat een verhaal dacht ook niet dat het zo lang zou worden.
Nogmaals heel erg bedankt voor alles, want daardoor kunnen we echt terug kijken op een mooie bijzondere geboorte van ons meisje en kijk ik zeker niet tegen een eventuele volgende geboorte op, wat heel veel vrouwen wel hebben!
Liefs, Marianne
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *